Syropy i suplementy diety

Powrót do listy
Słoneczne owoce żurawina

SYROP O SMAKU ŻURAWINOWYM Z DODATKIEM WITAMINY C, NIACYNY, WITAMINY B6, KWASU FOLIOWEGO I KWASU PANTOTENOWEGO. SUPLEMENT DIETY.

SYROP O SMAKU ŻURAWINOWYM Z DODATKIEM WITAMIN „SŁONECZNE OWOCE” 430 ML

Produkt pasteryzowany.
Data minimalnej trwałości:
12 miesięcy
Warunki przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce w lodówce nie dłużej niż 30 dni. Dopuszczalny nieznaczny osad pochodzący z tkanki owocowej.
Opakowanie:
Butelka szklana 430 ml

EAN: 5 900 200 001201

Sposób przygotowania: Wstrząsnąć przed użyciem. 20 ml (2 łyżki stołowe) wymieszać ze 180 ml wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Spożywać 2 razy dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (dzienna porcja do spożycia – 40 ml – 4 łyżki stołowe syropu). Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Pamiętaj, że bardzo ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.

Pobierz zdjęcie

Składniki

  • A – syrop glukozowo-fruktozowy i/lub B – cukier;
  • woda;
  • zagęszczony sok aroniowy;
  • regulator kwasowości – kwas cytrynowy;
  • sok żurawinowy z zagęszczonego soku żurawinowego (0,86%);
  • aromat;
  • kwas L-askorbinowy (witamina C);
  • amid kwasu nikotynowego (niacyna);
  • chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6);
  • kwas pteroilomonoglutaminowy (kwas foliowy);
  • D-pantotenian wapnia (kwas pantotenowy).
    Litera A i/lub B umieszczona przy numerze partii wskazuje na składnik użyty do produkcji.

Wartość odżywcza

Składnik

porcja 20 ml syropu
(2 łyżki stołowe)

dzienna porcja 40 ml syropu
(4 łyżki stołowe)

witamina C    24 mg (30% RWS*)    48 mg (60% RWS*)
niacyna   2,4 mg (15% RWS*)   4,8 mg (30% RWS*)
witamina B6 0,21 mg (15% RWS*) 0,42 mg (30% RWS*)
kwas foliowy     30 µg (15% RWS*)     60 µg (30% RWS*)
kwas pantotenowy   0,9 mg (15% RWS*)   1,8 mg (30% RWS*)

Ilość porcji: 21,5

*RWS – Referencyjna wartość spożycia witamin (dla osób dorosłych).