Victoria Cymes jest firmą
zajmującą się produkcją marek własnych oraz usługą utrwalania produktów metodą HPP zarówno w Polsce jak i na świecie.
Działalność firmy Victoria Cymes
Istotną częścią naszej działalności jest produkcja soków i innych produktów z naszej oferty Private label – produktów opatrzonych logo naszych partnerów handlowych. W zakresie marek własnych współpracujemy z niemal wszystkimi sieciami handlowymi operującymi na polskim rynku.
W portfolio firmy znajduje się obecnie około 100 produktów Private label, dostarczanych do takich klientów sieciowych jak Stokrotka, Piotr i Paweł, Intermarche, Lewiatan, PGS, Synoptic, Aldi, Farutex, FoodCare, Shell.
Dzięki kilku niezależnym, nowoczesnym liniom produkcyjnym jesteśmy w stanie zaoferować naszym Partnerom kilkanaście rodzajów opakowań, różnorodne opcje etykietowania oraz kilka wersji pakowania produktów. Dodatkowo, oferujemy wsparcie profesjonalnego działu graficznego w procesie projektowania opakowań.
Private label to rozwiązanie świetne dla firm, które pragną rozszerzyć swoją ofertę produktową przy niskich nakładach inwestycyjnych. Nasz zespół badawczo-rozwojowy dokładnie analizuje aktualne trendy i tendencje, dostosowując tym samym linię produktów do aktualnych wymagań rynku. Zapewniamy terminową dostawę zamówień, a nasza oferta jest bardzo elastyczna, więc z pewnością uda nam się osiągnąć rozwiązanie korzystne dla obydwu stron.
Profesjonalizm
i jakość
Naszym partnerom oferujemy profesjonalizm i wysoką jakość wykonania, wynikające z wieloletniego doświadczenia w branży spożywczej. Bogatą wiedzę i najnowsze technologie łączymy z zaangażowaniem i innowacyjnością. Zespół naszych pracowników czuwa nad tworzonymi przez nas produktami na każdym etapie ich powstawania.
Poszczególne etapy naszej pracy przebiegają w zgodzie z wymogami Unii Europejskiej. O naszych wysokich standardach może poświadczyć certyfikat IFS FOODS.
Normy
Europejskie
Usługi dla całej branży spożywczej
Branża spożywcza dąży do rozwoju innowacyjnych produktów, poprzez nowe metody przetwarzania. Pozwalają one tworzyć produkty, których wcześniej nie można było wyprodukować. Jednym z najbardziej udanych osiągnięć do tej pory, jest technologia HPP (High Pressure Processing czyt. wysokociśnieniowe utrwalanie żywności).
Nasza firma jako pierwsza w Polsce wprowadziła tą innowacyjną metodę utrwalania żywności dla soków tłoczonych na zimno. Nietermiczna pasteryzacja znana już od XIX wieku została wdrożona w wielu gałęziach przemysłu spożywczego. Pragnąc sprostać Państwa oczekiwaniom firma VICTORIA CYMES wychodzi naprzeciw wszystkim tym producentom, którzy chcą przedłużyć termin przydatności produkowanych przez siebie produktów.
Proponujemy usługowe utrwalanie każdego rodzaju żywności. Oprócz wysokiej jakości urządzeń jakie posiadamy, zapewniamy ceny producenta, będące rezultatem optymalnego doboru technologii do potrzeb klienta. Przed rozpoczęciem współpracy każdy z potencjalnych produktów jest dokładnie przebadany, aby zapewnić najkorzystniejsze dla Państwa rozwiązanie technologiczne. Dążymy do tego, aby być preferowanym partnerem dla klientów, przekazując im nasze unikalne możliwości i kompetencje w postaci oferowanej usługi utrwalania produktów w branży spożywczej i nie tylko.
Zapraszamy do współpracy!
Wycofanie towarów dla producenta jest trudne pod względem logistycznym i finansowym, a do tego klientowi jeszcze trudniej jest ponownie zaufać marce.
Metoda HPP jest śmiertelna dla bakterii, więc możesz mieć pewność, że produkty, które opuszczają Twoje drzwi i wchodzą do domów konsumentów, są bezpieczne. Metoda HPP wydłuża okres przydatności do spożycia od 2 do 10 razy. Dłuższy okres przydatności do spożycia oznacza mniej odpadów, a mniej odpadów jest lepsze dla środowiska i Twoich wyników finansowych.
Możesz zaoszczędzić pieniądze, tracąc mniej, zwiększyć sprzedaż rzadziej wytwarzając większe partie produkcyjne i zwiększając obszary dystrybucji .
Przedłużenie okresu przydatności do spożycia zapewnia nie tylko producentom, ale również restauracjom i usługom gastronomicznym pewność, że każde opakowanie wychodzące z ich firm jest wolne od szkodliwych bakterii. To nie tylko daje firmie 100% pewność co do bezpieczeństwa dostarczanej żywności, ale także daje wyróżnik na rynku – producent naturalnych produktów.
Przetwarzanie wysokim ciśnieniem jest naturalnym, przyjaznym dla środowiska procesem, który zachowuje składniki odżywcze produktu, świeżość i walory smakowe, a także co najważniejsze zapewnienia bezpieczeństwo konsumentów. Stosowana jako naturalna alternatywa dla konwencjonalnych sposobów konserwacji żywności na skalę przemysłową, np. obróbki termicznej (pasteryzacji) lub dodawania konserwantów wpływających na niektóre właściwości bioaktywne i cechy sensoryczne produktów.