Syropy

Powrót do listy

SYROP O SMAKU CZARNEJ PORZECZKI Z DODATKIEM WITAMIN 4,96 L

SYROP O SMAKU CZARNEJ PORZECZKI Z DODATKIEM WITAMINY B6, WITAMINY B12, BIOTYNY I KWASU PANTOTENOWEGO

SUPLEMENT DIETY 

Termin przydatności:
18 miesięcy
Warunki przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu w sposób niedostępny dla małych dzieci. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce w lodówce nie dłużej niż 30 dni. Dopuszczalny nieznaczny osad.
Opakowanie:
Butelka PET 4,96 l

EAN: 5 900 200 001546

Rekomendowana dzienna porcja niezbędna do uzyskania korzystnego efektu: 40 ml syropu (4 łyżki stołowe).

Sposób przygotowania: Wstrząsnąć przed użyciem. 20 ml (2 łyżki stołowe) spożyć bez rozcieńczania lub po rozcieńczeniu ze 180 ml wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Spożywać 2 razy dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Pamiętaj, że bardzo ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.

Pobierz zdjęcie

Składniki

  • A – syrop glukozowo-fruktozowy i/lub B – cukier;
  • woda;
  • regulator kwasowości – kwas cytrynowy;
  • aromat;
  • zagęszczony sok z czarnych porzeczek (0,1%);
  • wyciąg z hibiskusa;
  • barwnik – antocyjany;
  • przeciwutleniacz – kwas askorbinowy;
  • chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6);
  • cyjanokobalamina (witamina B12);
  • D-biotyna;
  • D-pantotenian wapnia (kwas pantotenowy).

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza                w 100 ml syropu      w rekomendowanej dziennej porcji 40 ml syropu
wartość energetyczna               1491 kJ/351 kcal               596 kJ/140 kcal
węglowodany                                       86 g                                    34 g
– w tym cukry                                       84 g                                     34 g

Zawiera znikome ilości tłuszczu (w tym kwasów tłuszczowych nasyconych) i białka.
Opakowanie zawiera 124 pełne dzienne porcje.

Składnik aktywny

dzienna porcja 40 ml syropu
(4 łyżki stołowe)

witamina B6                   0,84 mg (60% RWS*)
witamina B12                        1,5 µg (60% RWS*)
biotyna                        30 µg (60% RWS*)
kwas pantotenowy                      3,6 mg (60% RWS*)

*RWS – Referencyjna wartość spożycia witamin (dla osób dorosłych).