Jakość od 1981 r.
Od tego czasu z niewielkiej wytwórni firma stała się jednym z największych producentów soków, syropów i napojów w Polsce, a jej produkty cieszą się uznaniem i zaufaniem konsumentów na całym świecie.
Sukces marki to połączenie sprawdzonych receptur z najwyższej jakości produktami, które powstają w zakładzie w Wałczu – sercu czystego obszaru Pojezierza Wałeckiego.
W zgodzie
z trendami
Dziś w portfolio firmy Victoria Cymes jest ponad 160 produktów. Uważnie śledzimy trendy konsumenckie, aby zaoferować produkty jak najlepiej dostosowane do potrzeb i oczekiwań klientów. Wiele z nich zdobyło nagrody i certyfikaty potwierdzające najwyższą jakość.
Sztandarowym produktem firmy są świeże soki marchwiowe, marchwiowo-selerowe oraz jabłkowe Cymes z pojezierza wałeckiego, dostarczane codziennie do lodówek w sklepach całego kraju.
Soki produkowane są z warzyw o owoców pochodzących z Polski .
Świeże soki marchwiowe, marchwiowo-selerowe i jabłkowe Cymes z Pojezierza Wałeckiego, zdobyły certyfikat „Jakość i Tradycja” potwierdzający, że powstały ze sprawdzonych składników najwyższej jakości i przy użyciu tradycyjnych metod, bez dodatku konserwantów i ulepszaczy. Świeże soki Cymes, kiedy pojawiły się na rynku odniosły wielki sukces i pozwoliły firmie osiągnąć wiodącą pozycję w swojej branży.
Soki
z certyfikatem
Nowoczesny zakład
i świetna woda
Produkcja odbywa się w oparciu o znakomitą wodę pochodzenia plejstoceńskiego z własnych studni głębinowych. Zakładowe laboratorium szczegółowo bada zarówno surowce przed skierowaniem ich do produkcji, jak i każdy produkt gotowy, zanim opuści mury zakładu. Jakość wyrobów jest dla wszystkich pracowników firmy jest sprawą najważniejszą.
Rodzinna firma z tradycjami
Victoria Cymes to polska firma ze 100% rodzinnym kapitałem, dzięki czemu proces decyzyjny jest krótszy co przekłada się na większą elastyczność. Możemy szybko reagować na wyzwania rynkowe, a także na trudne sytuacje. Firma zatrudnia około 160 pracowników i około 140 współpracowników, i jest jednym z większych pracodawców w Wałczu.
Zespół specjalistów dba o jakość produkcji, a pracownicy w terenie pilnują, aby nasze produkty codziennie trafiały na sklepowe półki, w odpowiednim czasie i z zachowaniem najwyższych standardów.
Firma Victoria Cymes posiada piętnaście linii produkcyjnych.
Victoria Cymes ma siedzibę w Wałczu w północno-zachodniej Polsce, położonej 150 km od granicy z Niemcami.
Posiada dziewięć centr dystrybucyjnych zlokalizowanych w całej Polsce, co pozwala szybko dostarczyć produkty do najdalszych zakątków kraju. W ciągu ostatnich lat Victoria Cymes aktywnie rozwija swoją obecność na rynkach zagranicznych. Nasze produkty są już obecne na wielu rynkach, w tym w Niemczech, Irlandii, Holandii, Czechach, na Łotwie, Litwie , Estonii, Chorwacji, Rosji , Stanach Zjednoczonych i Fidżi.
Victoria Cymes jest również pierwszą firmą spożywczą w Polsce, która wdrożyła wysokociśnieniową metodę utrwalania soków HPP – High Pressure Processing. Ta rewolucyjna, wyrafinowana metoda pozwoliła nam na wprowadzanie innowacyjnych produktów na rynek Polski. Soki najpierw są tłoczone na zimno a następnie poddawane działaniu wysokiego ciśnienia 6000 barów, przez co zachowują wartości odżywcze surowych owoców i warzyw. Więcej informacji na temat tej metody znajdziecie Państwo na stronie www.sokihpp.pl
Gdzie jesteśmy?
Victoria Cymes współpracuje zarówno z międzynarodowymi korporacjami,
jak i lokalnymi firmami. Bardzo starannie dobiera partnerów i preferuje długoterminowe relacje.
Firma jest wiarygodnym partnerem, dzięki czemu umożliwiło jej to nawiązanie stałej współpracy z liderami rynku krajowego, jaki i zagranicznego.
Produkty Victoria Cymes można znaleźć zarówno w małych, lokalnych sklepach, jak i w dużych sieciach handlowych, w tym: Biedronka, Lidl, Ikea, Netto, Rossmann, Intermarche, Kaufland, Spar, Carrefour, Makro, Aldi, Dino, Lewiatan oraz Stacje Shell.
Jest również uznanym producentem produktów pod markami własnymi.