Syropy

Powrót do listy

SYROP O SMAKU MANGO Z DODATKIEM WITAMIN 430 ML

SYROP O SMAKU MANGO Z DODATKIEM WITAMINY C, NIACYNY, WITAMINY B6, KWASU FOLIOWEGO I KWASU PANTOTENOWEGO

SUPLEMENT DIETY

Termin przydatności:
12 miesięcy
Warunki przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce w lodówce nie dłużej niż 30 dni.
Opakowanie:
Butelka szklana 430 ml

EAN: 5 900 200 002260

Rekomendowana dzienna porcja niezbędna do uzyskania korzystnego efektu: 40 ml syropu (4 łyżki stołowe).

Sposób przygotowania: Wstrząsnąć przed użyciem. 20 ml (2 łyżki stołowe) spożyć bez rozcieńczania lub po rozcieńczeniu ze 180 ml wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Spożywać 2 razy dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Pamiętaj, że bardzo ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.

Pobierz zdjęcie

Składniki

  • A – syrop glukozowo-fruktozowy i/lub B – cukier;
  • woda;
  • regulator kwasowości – kwas cytrynowy;
  • aromat;
  • stabilizator – guma arabska,
  • barwniki – beta-apo-8′-karotenal, karoteny i luteina;
  • kwas L-askorbinowy (witamina C);
  • amid kwasu nikotynowego (niacyna);
  • chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6);
  • kwas pteroilomonoglutaminowy (kwas foliowy);
  • D-pantotenian wapnia (kwas pantotenowy).

Wartość odżywcza

 

Wartość odżywcza                w 100 ml syropu      w rekomendowanej dziennej porcji 40 ml syropu
wartość energetyczna              1529 kJ/359 kcal               611 kJ/144 kcal
węglowodany                                       88 g                                    35 g
– w tym cukry                                       86 g                                     34 g

Zawiera znikome ilości tłuszczu (w tym kwasów tłuszczowych nasyconych), białka oraz soli.
Opakowanie zawiera 10 pełnych dziennych porcji.

Składnik aktywny

dzienna porcja 40 ml syropu
(4 łyżki stołowe)

witamina C                   48 mg (60% RWS*)
niacyna                  4,8 mg (30% RWS*)
witamina B6                0,42 mg (30% RWS*)
kwas foliowy                    60 µg (30% RWS*)
kwas pantotenowy                   1,8 mg (30% RWS*)

*RWS – Referencyjna wartość spożycia witamin (dla osób dorosłych).